Kojk je u Bevkah fejst – zgodba o neki ljubezni

Minilo je toplo poletje. Čas dopustov in počitnic je konec. Jesen se je odela  v čudovite barve. Življenje se je zopet vrnilo  v stare tirnice. Ostali  so nam lepi in nepozabni trenutki na čudovito sončno poletje. Prav tako pa so nam ostali še lepši  spomini, na lanski oktober. Na mesec,  ko v Bevkah pripravimo, letos že dvanajsto prireditev Kojk je u Bevkah fejst.

Kojk je u Bevkah fejst 001Veseli in ponosni smo, da ste nas obiskali v tako lepem številu. V polni dvorani se je čutila ljubezen, veselje, smeh, radost in še bi lahko naštevala, saj se je prireditev imenovala:  Zgodba o neki ljubezni.

Rdeča nit, te zgodbe je bila ljubezen  od pradavnine  pa vse do sodobnosti leta 2015. Med posameznimi obdobji ljubezni, pa so z vmesnimi točkami popestrili: učenci OŠ Bevke s plesom in igrico,  dramska skupina mlajših mladincev z malimi oglasi, Poroka bend z ljubezenskimi pesmimi, MCPZ Bevke z venčkom narodnih in skupina harmonikašev z veselimi domačimi vižami.

Kojk je u Bevkah fejst 090Zadnje dejanje te zgodbe smo skupaj z obiskovalci oziroma gledalci v dvorani zapeli najlepšo ljubezensko balado Dan ljubezni. Bilo je nepozabno in veselo.

Naj zaključim ta zapis z mislijo, ki smo jo slišali tudi na sami prireditvi:

Kojk je u Bevkah fejst 025Kakor koli je  že bilo, je in še bo, je ljubezen večna, Ljubezen nikoli ne mine. Brez ljubezni tudi nas  ne bi bilo. Ljubezen je lepa, a je tudi slepa. Predvsem pa ljubezen daje pečat življenju. Zgodba o ljubezni nima konca, saj je iz ljubezni vse nastalo.

Beseda hvala je premalo za vse, ki so pripravili prireditev, prav tako za zveste obiskovalce. Naj bo ljubezen tista, ki nas združuje, zato vam pošiljamo objem ljubezni in naj vas greje v teh hladnih jesenskih dneh.

Za KUD Ivan Cankar
Zapisala Emi Vinšek

Ta vnos je bil objavljen v Kulturno društvo z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja