Pozdrav pomladi

pozdrav pomladiV nedeljo 3. maja sta v Kulturnem domu v Bevkah nastopili pevki Teja Saksida in Katarina Janjič s pianistko Lovorko Nemeš Dular in člani Stiškega kvarteta.

Koncertni nastop z naslovom Pozdrav pomladi je ponudil program čudovitih glasbenih priredb in prevodov besedil Teje in Katarine in njenih gostov, ter poslušalce popeljal v svet sanj in ljubezni v resni in filmski glasbi, v musiclu in risanki, v popevkah ter dalmatinskih in slovenskih narodnih pesmih. Zahtevnih kompozicij izvedbe programa in skladb, se je Teja lotila tako spretno, da je izgledalo skoraj lahkotno. Nastopajoči so med besedili in melodijami na odru uživali in se z njimi poigravali, a v njih so zvenele globoko doživete resnice, ki se jih začuti, lahko pa tudi ne. Nekoga moraš imeti rad,  pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, je plavala Minattijeva pesem po dvorani, Sij melodij z odra, je napolnjeval dvorano. Sijala je tudi deklica, ki je izvedla svoj debitantski nastop in celotni vsebini večera dodala poseben čar. Lahko rečem, da je sinoči v Bevkah pela cvetoča pomlad v 1001 odtenku ljubezni.

V dvorani sem naštela 15 Bevčanov. Škoda, res zelo velika škoda za kraj, ki nekaj šteje in naj bi ljubil glasbo in zborovsko petje. Bilo mi je žal za tiste, ki vas ni bilo, proti koncu programa pa me je bilo tudi sram, statistike, da samo 1,67 stotink procenta Bevčanov tak koncert nekaj pomeni.

Marija Dolinar

Ta vnos je bil objavljen v Kulturno društvo, Obvestila z značkami , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja