Dva kriminalca

Na oglasnih tablah in nekaterih drugih površinah, ki niso namenjene plakatiranju so se pojavili letaki z informacijo o dveh prebivalcih Bevk, ki naj bi domnevno izvedla premoženjsko kaznivo dejanje.

Treba se je najprej zavedati, da je plakatiranje v Bevkah dovoljeno na za to določenih mestih in da je za vsebino informacije na letakih odgovoren izvajalec oglaševanja.

Prav je, da v vsakem primeru ravnamo   samozaščitno, kar pa ne pomeni, da smemo pravico vzeti v svoje roke. Resnico najbolj poznajo trije: storilec eno stran, oškodovanec drugo stran, Bog obe strani. Vsi drugi vemo pa tisto, kar nam je nekdo povedal, ali pa nič. Verjeli ali ne, svet je poln grešnikov, okrog 6 milijard nas je.  Zgodovina nas uči, sodba ulice  vodi v škodo nedolžnega in je nevarna praksa.

Republika Slovenija ima pravosodni in kazenski sistem, ki je formiran, da procesira sume kaznivih dejanj. Sistem, ki sicer ni najboljši, ima pa varovalke, da kolikor je mogoče prepreči krivosodstvo. Sistem tudi  ni “na klik”,  kakor  smo danes povsod nestrpno navajeni, dela pa. Sistem je dober, kolikor smo dobri ljudje, ki ga tvorimo. Naše je, da sume kaznivih dejanj opazimo in njih naznanimo organom pregona ter bdimo nad procesi.

Pazimo nase, na bližnje, ravnajmo, kakor želimo, da drugi ravnajo z nami in bomo največ naredili.

 

 

Dodaj odgovor

Krajevna skupnost

Previous article

koronani Velikonočniki
Obvestila

Next article

Novo poglavje