Ravnajmo dosledno, kot da smo okuženi

Spoštovani sokrajani!

Na več mestih v kraju so objavljeni napotki za ravnanje v trenutni situaciji, v povezavi s COVID-19. Napotki so bili napisani v času, ko smo se pogovarjali o epidemiji “tam nekje”, z namenom, da bi se z virusom čim kasneje in v kolikor je mogoče omejenem obsegu soočili.

Po neuradnih podatkih obstaja velika verjetnost prisotnosti virusa COVID-19 v našem kraju. Pozivam, da v odnosu do drugih, kolikor je le mogoče, vsi ravnamo, kot da smo okuženi. Ni enostavno,  vendar kolikor je le mogoče zmanjšajmo medsebojne  stike, v času morebitnih stikov vzdržujmo varnostno razdaljo, v zaprtih prostorih, kjer se med seboj  srečujemo z ljudmi, s katerimi sicer ne živimo skupaj (delo, medsosedska pomoč…), uporabljajmo zaščitna sredstva. Tovrstnih stikov v zaprtih prostorih se poskušajmo do nadaljnjega izogibati. Na sprehode … hodimo sami oz. z ljudmi, s katerimi sicer živimo oz. vedno z enim in istim človekom, ne vsakič z drugim oz. večimi ljudmi. Bodimo veseli, da lahko skozi vrata stopimo na svež zrak.  Pazimo eno malenkost bolj nase tudi pri vsakdanjem delu.

Gre za eno od izmed izkušenj, ki jih ljudje v življenju srečamo, tale je malo kompleksnejša, večplastna,  vendar dejstvo je, da smo  trenutno situaciji, ko je zdravstveni sistem preobremenjen   in zato je bolje če je eden manj za oskrbeti, kot eden več.

Za  kar dajemo z odpovedovanjem sedaj na stran, bo še veliko časa in vse bomo lahko nadoknadili.

Vzemimo si letos čas za globoko praznovanje prihajajočega velikega tedna in  Velike noči.

Jernej Lenarčič, predsednik KS Bevke

Dodaj odgovor