Novo poglavje

Spoštovani sokrajani!

Leto 2020 se je poslovilo. Kaj je sedaj drugače?  Ob pol enih ponoči 01.01.2021 je bilo vse podobno ali enako kot ob pol polnoči 31.12.2020. Spremembo narediš ti, če se tako odločiš, sicer je vse po starem.  Spremembe ostanejo in se utrdijo kot zelje, veliko majhnih korakov in vtlačen vsak posamezni listič.

V prejšnjem letu nam je bilo predočeno, da je naš sistem omejen, sicer mogočen, zmogliv, vendar daleč od vse-mogočen. Temelji na predpostavkah, da je naš življenjski stil,  utirjen, zabetoniran in da gremo samo navzgor, pod našimi pogoji in z našimi predstavami in pod našo taktirko. V resnici pa je naš sistem dober in vzdržljiv točno toliko, kolikor smo dobri, kolikor pri njegovi gradnji upoštevamo prava dejstva in temelje mi, ki ga  gradimo.

Ali je naš sistem večen in dokončen, ali smo pojedli že vse vedenje tega sveta?  V to so bili prepričani tudi že rodovi in še prej civilizacije pred nami…

Ali je normalno, da sneži, dežuje, je vroče, se trese zemlja, divja vihar, se sprožajo zemeljski plazovi, nastajajo poplave, se stvari okrog nas spreminjajo, ljudje umirajo in se rojevajo? Ja.

Mi smo dobili življenje, vsak. Dane so nam izkušnje, znanja, določena sredstva. Nad vsem in vsakim posebej se lahko pritožujemo, lastnimi viri in situacijami. Lahko pa iz vsake dobljene malenkosti vsak trenutek, po lastni odločitvi iztisneš in iztisnem kar se da najboljše za vsakega slehernika okrog sebe.

Želim tebi, ki to bereš in vsem, Blagoslovljeno, miru polno in vse dobro v poglavju 2021.

Jernej Lenarčič, predsednik sveta KS Bevke

Dodaj odgovor

Obvestila

Previous article

Dva kriminalca