Kino Bevke zaključuje filmsko sezono

April je mesec, ko bivanje v zaprtih prostorih zamenja gibanje na svežem zraku. V Kinu Bevke je to zadnji mesec, ko se še vrti redni filmski program. Zato vas letos vabimo, da se nam pridružite vsako nedeljo ob 18. uri, ker se bomo potem videli šele v jesenskem času.

Tokrat gledalcem ponujamo film, ki so ga posneli bevški mladi, temu sledita družinski film in biografska drama. Zadnja nedelja pa je namenjena gledališki veseloigri domače mladinske skupine.

ORATORIJSKI FILM: nedelja, 3. aprila ob 18h
Poletni Oratorijski teden ima v Bevkah že tradicijo. V 12-tih letih, odkar se na travniku pod cerkvijo odvijajo poučna druženja mladih in otrok, se je zgodilo marsikaj lepega. Vsak Oratorij, poleg veselih in razigranih src ter nasmeha na obrazu, pusti filmsko zgodbo, ki nas spominja na tematiko določenega leta. Animatorji na svoj prisrčen način odigrajo, posnamejo in zrežirajo film o izbranem junaku. Tako so naredili zgodbo o Robinu Hoodu, o Momo in času, o Dominiku Saviu … Nedelja po Veliki noči je pravšnji čas, da se zberemo ob ogledu enega izmed teh zanimivih zgodb.

Vstop je prost.

DRUŽINSKI FILM: nedelja, 10. april ob 18h
BELA IN SEBASTIJAN: PUSTOLOVŠČINA SE NADALJUJE
Ch. Duguay, Francija, 2015, družinska pustolovščina (slovenski podnapisi)

Bela in SebastjanPo koncu druge svetovne vojne deček Sebastijan z zvesto psičko Belo preživlja čudovite poletne dni v osrčju zelenih planinskih pašnikov. Toda letalo prijateljice, ki ji je med vojno pomagal pobegniti pred nacisti, strmoglavi v gorah, zato se pogumni fant, skupaj z Belo in dedkom pridruži reševalni akciji. S pomočjo pogumnega pilota in nove prijateljice Sebastijan kljubuje nevarnim gozdnim požarom, divjim zverem in nepoznanemu gorskemu terenu, vedno pa se lahko zanese na pomoč in dobro voljo zveste psičke Belle.

Vstopnina: odrasli 3 €, otroci 2 €

BIOGRAFSKA DRAMA: nedelja, 17. april ob 18h
MARIJINA ZGODBA, Francija, 2014, podnapisi

90-marijina-zgodbaFilm, posnet po resnični življenjski zgodbi iz 19. stol., prikazuje srečanje med dobrosrčno nuno Marquerite ter 14 letno slepo in gluho Marie. Zapuščena in odrinjena na rob družbe, Marie odrašča v divje dekle, dokler je Marquerite ne vzame pod svojo zaščito in se ji, kljub nasprotovanju nadrejenih povsem posveti. Počasi si pridobi njeno zaupanje ter vztraja, da Marie s pomočjo posebnih znakov začne razumeti okolico in izražati svoje misli. Njuno sodelovanje obrodi sadove, saj ju povezuje govorica njunih src.

Vstopnina: odrasli 3 €, otroci 2 €

VESELOIGRA: nedelja, 24. april
NAŠA BEVŠKA KLINIKA 2

nbkKdor je uspel pred leti videti miklavževo igro z naslovom Naša Bevška klinika, si bo gotovo želel ogledati njeno nadaljevanje. Parodija na znano slovensko nanizanko s podobnim naslovom, vložki vezani na življenje in medsebojne odnose v domači vasi ter polno zanimivih preobratov, sprožijo valove smeha in dobre volje. Dramska sekcija KD Ivan Cankar Bevke, se je zbrala z namenom, da na oder postavi nekaj svežega in aktualnega, kar bo nasmejalo domače in tuje občinstvo.

Vstopnina: prost vstop

Prisrčno vabljeni v kino, kjer se vrtijo zgodbe življenja.
Ekipa Kina Bevke

Ta vnos je bil objavljen v Kino Bevke z značkami , , , , , , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja