Vrtec in šola na obisku v Kinu Bevke

Kino Bevke je v decembru gostil otroke iz vrtca Rosika in šolarje, ki obiskujejo podružnično šolo v Bevkah. Mlajši so si ogledali film Beli pramen – pustolovščine malega bobra, večji pa mladinski film Predmestni krokodili.

beli-pramen

Takole so drugošolci povzeli vsebino Belega pramena:

Belemu pramenu je umrl oče. Vidra je podrla jez. Belega pramena in starega so napadli volkovi. Mama je podrla drevo in s tem vejo, na kateri je stal ris. Ko je strela udarila v drevo je začelo goreti. ( Jaka Zlobko )

Malega bobra je odplavil močan tok. Mama medvedka je podrla jez. Volkovi so hoteli požreti malega bobra. Sova je hotela ugrabiti malega bobra. Mama je zgradila jez. ( Sara Rubido )

Mali bobrček je spoznal novega prijatelja, starega bobra. Njegovo družino je napadla vidra. V gozdu je zagorel požar. Za prijatelje je imel veliko živali. ( Rok Lenarčič )

 

Dogajanje v Predmestnih krokodilih pa so zapisali tako:

V nekem mestu je bil zelo popularen klub – Krokodili. Fant po imenu Hannes si je v ta klub zelo želel priti. Ampak, da bi bil Krokodil, je moral dobiti obesek v obliki krokodila. Obesek pa je bil na strehi visoke opekarne. ( Tinkara Cuznar, 4.c)

Hannes je postal član Krokodilov. Kai je opazil rop trgovine, ki jo je imela Hannesova mama. Kai jim je povedal, zato so tudi njega sprejeli v klub. Kai je tudi povedal, da so ukradeno robo peljali v opekarno. Tam so našli sledi treh motorjev.( Dan Rubido, 4.c)

Kmalu zatem so v časopisu objavili članek, ki je opisoval, da bodo staro opekarno porušili in na njeno mesto postavili stanovanjske bloke. Zvečer so se zbrali in se pomenili o opekarni in o ropih. Sklenili so, da se bodo pozno ponoči zbrali v opekarni in dobili dokaze, da so roparji člani klape Frankovega starejšega brata Denisa. ( Anamarija Japelj, 5.c)

Krokodili so se zmenili, kako bodo ujeli lopove. Tisto noč so odšli k tovarni in so videli lopove, ki so v kombi zlagali stvari iz tovarne. Poklicali so policijo in ta jih je zaprla v zapor. Krokodili so dobili nagrado. Potem pa so odštevali bombardiranje. ( Anže Brglez, 5.c)

Film mi je bil zelo, zelo všeč in bi ga gledala še enkrat, če bi ga lahko. Všeč mi je bil zato, ker je pustolovski in domišljijski. Upam, da bomo lahko še kdaj odšli v kino Bevke. Zelo mi je bilo všeč, ko so lovili lopove in jih na koncu ujeli. Film je bil zares zelo dober. ( Vesna Lenarčič, 5.c)

 

Poleg filmov za naše najmlajše pa imamo v rednem programu Kina Bevke tudi filme, namenjene odrasli publiki. Po novem letu nas čaka kar pester izbor različnih žanrov.

Vabimo vas, da se nam pridružite in se sprostite ter nasmejite ob gledanju izbranih filmov. Naj bo leto 2014 polno izzivov, zanimivih dogodkov in trenutkov sreče.

Se vidimo, vsako drugo nedeljo ob 18 uri v dvorani Kina Bevke.

kino spored

sodelavci Kina Bevke

Ta vnos je bil objavljen v Kino Bevke z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja