Veseli filmski december vsako nedeljo v Kinu Bevke!

V decembru bo imel Kino Bevke filme na sporedu prav vsak konec tedna. Z njimi bomo razveselili gledalce vseh starosti, več pozornosti pa bomo namenili filmskim pustolovščinam za družine, otroke in mlade, ki so najbolj zvesta publika našega kina.

Vstopnina za odrasle je 3eur, za otroke pa 2eur.

Veseli december začenjamo s povabilom na Dan odprtih vrat v Kinu Bevke, ko bomo prikazali film Jimmyjev dom, resnično zgodbo o tem, kako pomembna je vloga kulturnega doma v skupnosti. Tudi bevški Kulturni dom je obenem Gasilski dom, Kino Bevke, telovadnica in prostor številnih kulturnih in družabnih dogodkov, kjer merimo utrip naše skupnosti. Zato je brezplačna predstava filma tudi poklon domu-kinu-dvorani v Bevkah.

Vabljeni v našo družbo!
Jimmiyev domnedelja, 6. december ob 18h
DAN ODPRTIH VRAT NA MIKLAVŽEVO – VSTOP PROST: JIMMYJEV DOM
drama, K. Loach, Velika Britanija, Francija, 2014, slovenski podnapisi

Ken Loach, eden najbolj cenjenih angleških režiserjev, se v živahnem, poskočnem in upanja polnem Jimmyjevem domu poklanja svobodomiselnemu duhu, ki ga je na Irskem tridesetih let utelešal politični aktivist Jimmy Gralton, predvsem pa nas spomni na to, da v kriznih časih ne smemo pozabiti na ples, smeh in dobro voljo.

Legenda o Sarilinedelja, 13. december ob 18h
DRUŽINSKI FILM: LEGENDA O SARILI
sinhronizirana animirana družinska pustolovščina, N.F. Savard, Kanada, 2013

Na daljnem severu se rod inuitskih nomadov spopada z lakoto. Dan za dnem se lovci vračajo domov praznih rok. Celo njihov priletni šaman Krulik ne najde rešitve. Modra starka Saja se spomni na legendo o Sarili, obljubljeni deželi, skriti nekje med ledeniki. Legenda pravi, da smejo stopiti na njena sveta tla le ljudje čistega srca.

Misija Arktikasobota, 19. december ob 18h
MLADINSKI FILM: MISIJA ARKTIKA,
mladinski film, G. Bøe-Waal, Norveška, 2014, slovenski podnapisi

V želji, da bi ponovno videli očeta, ki je na misiji, se trije otroci splazijo v helikopter, ki naj bi letel v njegovo bazo. Ko helikopter pristane in se otroci skrivoma izkrcajo, pa se zavejo, da je nekaj narobe. Prepozno! Helikopter vzleti brez njih, sami ostanejo na neposeljenem arktičnem otoku! V ostri polarni zimi, z majhno zalogo hrane, v koči, obkoljeni z divjimi živalmi, morajo v svet poslati sporočilo, kje so, sicer ne bodo preživeli. Boj za preživetje in vrnitev domov postaja vsak dan težavnejši, vendar se otroci hitro učijo, kako se spopasti z izzivi.

Gašper in Petra-čudoviti Božičnedelja, 27. december ob 18h
BOŽIČNI FILM: GAŠPER IN PETRA – ČUDOVITI BOŽIČ
sinhroniziran film za otroke, A.Lindtner Næss, Norveška, 2014

Tretji film o najboljših prijateljih, Gašperju in Petri, in o tem, kako pričarati božično vzdušje, ki bo povezalo vse družinske člane.

Ta vnos je bil objavljen v Kino Bevke z značkami , , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja