Prihajajo poplave

Žled se počasi topi, vendar imajo intervencijske ekipe še vedno veliko dela s polomljenimi drevesi in izpadi elektrike. Žal pa nas opozarjajo že na novo vrsto težav. Zaradi napovedanih nekoliko obilnejših padavin in vejevja v strugi bi Ljubljanica na barju lahko prestopila bregove.

poplaveOb predvideni odjugi se bodo polnila zlasti kraška polja. Na Agenciji za okolje sicer še nimajo natančnih ocen o padavinah, a za zdaj napovedujejo, da bi bilo barje lahko poplavljeno na območju običajnih prelivanj.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan: »Trenutno sem izdal odredbo ARSU za čiščenje vodotokov, še posebej tam, kjer so za vikend napovedane padavine. Če tega ne storimo, potem bomo res imeli poplave. Gre za Gradaščico in za vodotoke na ljubljanskem področju.«  Dodal je še, da so delavci že na terenu, pomagali pa jim bodo tudi vojaki in gasilci.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan pa opozarja, da grožnje žledu sicer v prihodnjih dneh ni, grozi pa nam močan veter, kar bo povzročilo še dodatno lomljenje drevja. »Še vedno velja, da je gozd smrtno nevaren. Tudi strokovnjaki ne smejo v globino gozda.«

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila z značkami , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja