POZOR! Neznanci vabijo otroke v vozila!

Na spletni strani šole Log Dragomer, katere podružnica je tudi naša šola v Bevkah, smo zasledili naslednje sporočilo.

V zadnjem času smo prejeli več obvestil naših otrok, da so šolskem okolišu (v Podplešivici, v neposredni bližini šole v Bevkah in na Vrhniki) opazili par ali moškega, ki vabi otroke na različne načine v avto. O tem tekoče obveščamo Policijsko postajo na Vrhniki. Vsi učitelji so že prejšnji teden o tem obvestili učence in jih opozorili naj v nobenem primeru ne vstopijo v avto.
Če bi morebiti opazili sumljive osebe ali so bili vaši otroci celo nadlegovani, Vas prosimo, da to takoj sporočite policiji in na šolo.
Ker je stalna pozornost nujna, Vas prosimo, da o potencialni nevarnosti obvestite tudi svoje otroke.
V kolikor bomo prejeli še več informacij, Vas o tem obvestimo.

Lep pozdrav,
Mihaela Mrzlikar, ravnateljica

 
Na policiji otrokom, svetujejo, naj se z neznanci ne zapletajo v pogovore, če pa jih ti že ogovorijo, naj bodo pozorni na morebitna sumljiva ravnanja, vsiljivo nagovarjanje, nespodobna povabila …

»V nobenem primeru naj ne vstopajo v vozila takih oseb in naj z njimi ne odhajajo, tudi če ta reče, da pozna njihove starše ali da je tako dogovorjeno,« pozivajo policisti. Otroci naj v takih primerih stopijo stran od neznanca in ostanejo na razdalji, pokličejo svoje starše, stopijo do drugega odraslega, ki je v bližini in prosijo za pomoč ali pa takoj odidejo naprej in poiščejo zatočišče v prostorih za katere vedo da so varni, še svetujejo policisti.

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja