Na Barju jutri nova zajetna količina dežja

Danes bo v zahodni Sloveniji občasno deževalo. Ob morju bo pihal jugo, drugod pa jugozahodni veter. Zvečer se bodo začele padavine pojavljati tudi v severni Sloveniji, začel pihati severovzhodni veter. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo predvsem v severni Sloveniji spustila do nižin. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo možni močnejši nalivi. Ponoči in jutri dopoldne lahko pade od 30 do 70 l dežja na m2, lokalno tudi več. Skupaj lahko pade tudi nad 100 l/m2. Manj padavin bo na jugovzhodu države.

Tudi za barje napovedujejo skupaj več kot 30 l/m2 dežja

Tudi za barje napovedujejo skupaj več kot 30 l/m2 dežja

Jutri v ponedeljek 17. 2. bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo zopet dvignila. Zvečer bodo padavine slabele in ponekod tudi ponehale. Najnižje jutranje temperature bo do od 0 do 4, na Primorskem od 7 do 12, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 16 stopinj C.
ARSO napoveduje, da se bo danes obseg obsežnejših poplavljenih območij na kraških poljih Cerkniškega jezeru, v Loški dolini, na Planinskem polju in Ljubljanskem barju večinoma ohranjal na trenutnih nivojih. Reki Ljubljanica in Krka počasi upadata. Krka poplavlja na območju pogostih poplav.

Labodi na mahu

Labodi na Mahu

Poplave se bodo spet povčale
V ponedeljek in torek se bodo ojezerjene površine kraških polj na Notranjskem krasu dodatno povečale. Dodatno se bodo povečale tudi poplavne površine na Ljubljanskem barju. Splošna poplavna ogroženost bo povečana zaradi možnih večjih količin plavja v vodotokih.

Voda je v zadnjih dveh dneh padla za dobrih 5 cm

Voda je v zadnjih dveh dneh padla za dobrih 5 cm

 

Ta vnos je bil objavljen v Forum za kmetijstvo, Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja