Miklavževo pismo

MiklavzBevčani, lepo pozdravljeni!

Že ves mesec dobivam pisma otrok iz vsega sveta. Veliko jih je prispelo tudi iz ljubljanskega barja.

Otroci me sprašujejo, če imajo moji angelčki pravo perje, ali je to samo obleka. Zanima jih, če so peklenščki zares vse leto pod zemljo in zakaj se jim tako rdeče svetijo oči. Zanimivo je, da nekateri sploh ne verjamejo več vame.

Odrasli pa so najhujši. Vsako leto čakam, da bi dobil lepo pismo z željami od kakšnega očeta, babice, strica ali tete. Pa nič. Vsi bi nekaj imeli, ko pa jim dam priložnost, da svoje želje napišejo, dobim nazaj prazen list.

Kako sem vesel vsakega otroškega pisma. Najlepše in najboljše je tisto, ki je narisano in napisano s srcem.

Letos pridem k vam, v Bevke, v soboto, 6. 12., ob 16 uri. Angelčki so se dogovorili z mladimi kulturniki, da za nas pripravijo kratko igrico z naslovom ”Brez molitve ni rešitve”. Po prireditvi pa pripeljem v dvorano kulturnega doma trumo angelov in nekaj najbolj pridnih peklenščkov (kolikor so sploh lahko pridni). Pripravili smo darila za vse otroke, za katere je bila v župnišču plačana znamka za odpošiljanje pisma Miklavžu. Darilo pa dobijo tudi ministranti in pevci v otroškem cerkvenem zboru. Vsem ostalim otrokom bom pakete in vrečke dostavil na dom. Nekateri jih boste dobili že v petek, ostali pa v soboto. Večkrat se mi zgodi tudi to, da parkeljni pomešajo darila in jih skrivaj pustijo pri napačnem otroku. Pa večinoma otroci to uredijo med seboj tako, da je na koncu za vse prav.

Če kdo želi, da ga v soboto zvečer obiščem na domu in mu predstavim angelčke ali, da bi rad pobožal kakšnega ukročenega parkeljna, naj čimprej sporoči v župnišče.

Se vidimo v soboto popoldan !

Miklavž

Ta vnos je bil objavljen v Kulturno društvo, Obvestila z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja