Delovni torki

logo PGD Bevke

 

Spoštovana gasilka, gasilec, prebivalka in prebivalec Bevk !

Končuje se obdobje prvih treh mesecev, ko se načrtno srečujemo vsak torek ob 19. uri v gasilskem domu.

Vesela sem, da je odziv zelo velik. Redno ste hodili tako na predavanja, kot tudi na praktične vaje. Na začetku smo bili prepričani, da vse obvladamo. Sedaj vemo, da je še veliko novosti, postopkov in informacij, ki jih še ne poznamo. Vsaka praktična vaja nam prinese veliko novega. Postajamo vedoželjni in hočemo obvladati več.

Prav zato tudi po novem letu nadaljujemo z delovnimi torki. Tokrat smo se odločili, da del predavanj namenimo vsem vaščanom, določen del izobraževanj pa je samo za gasilce.

Lepo vabim vse sokrajane, ki želite osvežiti ali nadgraditi svoje znanje o tem, kaj storiti v gospodinjstvu, v garaži ali v delavnici, da se bomo kar najbolj obvarovali pred nastankom požara, da se nam pridružite 14. januarja in 4. marca, ko bo z nami strokovnjak iz področja varstva pri delu. Vsem vaščanom je prav tako namenjena prva pomoč 28. januarja. Petra nam bo pokazala nekaj postopkov, ki jih moramo kot prvi udeleženci pri nesreči obvladati vsi.

Vse ostalo je namenjeno samo gasilcem. Prva pomoč za gasilce reševalce (25. februar in 25. marec) – da ne pozabite vsega, kar ste se s trudom naučili. Predavanje mag. Klariča, ki bo 4.februarja pa je za prav vse, ki ste pripravljeni kot gasilci sodelovati pri reševanju ljudi in lastnine.

Zelo pomembni so tudi torki, ko je na vrsti čiščenje. Vsa oprema, vozila in gasilski dom potrebujejo redno vzdrževanje. Pri tem se nehote tudi bolj natančno seznanjamo z opremo in se naučimo tudi v temi in pod adrenalinom najti vsak kos orodja, ki je v gasilskem vozilu.

Hvala vsem, ki zelo pridno hodite na izobraževanja. Skupaj bomo dosegli več, kot lahko vsak zase.

Z gasilskim pozdravom                                                               Predsednica PGD Bevke

NA POMOČ  !                                                                           Andreja Lenarčič

delovni torki 2014

 

 

Ta vnos je bil objavljen v PGD z značkami , , , , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja