Čistilna akcija je zopet uspela

IŠČE SE LASTNIK …
Tako je začela svojo pripoved o tem kako je doživela čistilno akcijo v Bevkah, ena od vaščank, ki je pobirala smeti ob cesti, ki pelje proti Drenovem griču. Na tej trasi sta z možem nabrala kar 7 vreč smeti. Prevladovale so pločevinke piva. Očitno je ta trasa izredno priljubljena med ljubitelji vsebine rdeče embalaže, saj sta na enem mestu našla kar 145 kosov.

 

 

 

 

 

 

 

Letošnjo čistilno akcijo so pripravila društva (športno, kulturno in PGD) v sodelovanju s krajevno skupnostjo Bevke. Sobotne akcije se je udeležilo preko 30 vaščanov. V treh urah so uspeli prehoditi vse okoliške poti, naravoslovno učno pot proti Ljubljanici, pot skozi Mali plac in cesti proti Drenovem griču in Logu. Del poti po vasi in cesto proti Blatni brezovici so že dan prej temeljito očistili učenci POŠ Bevke. V času čistilne akcije je uspelo očistiti tudi dva oglasna kozolčka ter urediti grmičke ter ostale površine v športnem parku. Ob zaključku so se udeleženci lahko podkrepili z okusnimi Hrusty pizzami in Barbarinimi palačinkami.

 

 

 

 

 

 

 

Kljub temu, da se vsako leto spomladi poberejo smeti. Kljub temu, da imamo v vasi kar nekaj ekoloških otokov. Predvsem pa kljub temu, da vsi vemo kako pomembna je zdrava in čista narava za naše zdravje in počutje, se je v času ene čistilne akcije nabralo za celo traktorsko prikolico smeti. Čeprav vsi pravijo, da je potrebno vzgajati otroke, da smeti ne bodo odmetavali kjerkoli menim, da smo problem odrasli. Predvsem nekaj primerkov, ki jim ni mar kaj, kam in na kakšen način odložijo ostanke. Med njimi prevladujejo ljubitelji piva in cigaret. Pa tudi kakšen lastnik kosovnega materiala očitno ne ve, da na vrhniški komunali tovrstne odpadke prevzamejo zastonj.

 

 

 

 

 

Hvala vsem, ki ste se odzvali povabilu in nekaj ur svojega časa namenili za skupno dobro. Hvala učiteljicam/učitelju v POŠ Bevke, da ste otrokom pokazali kako naporno je čistiti za drugimi. Prepričana sem, da sami ne bodo več odmetavali svojih smeti kjerkoli. Hvala Komunalnemu podjetju Vrhnika za pomoč pri odvozu smeti.

 

 

 

 

 

Na koncu pa apeliram še na lastnika v začetku omenjenih pločevink – obstajajo ljudje, ki si s prodajo pločevink služijo vsakdanji kruh. Obstajajo ekološki otoki in smetnjaki. Zato jih prav zares ni potrebno odmetavati v naravo. Če mi kdo ne verjame, pa je lepo povabljen, da se nam naslednje leto, ob približno istem času, pridruži.

Andreja Lenarčič

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja