GREMO V KINO BEVKE

Z oktobrom Kino Bevke ponovno odpira vrata! Tudi v letošnji sezoni bomo filme predvajali ob nedeljskih popoldnevih, dvakrat mesečno. Izbiramo kakovostne filme za otroke in mlade ter družinske filme, ki navdušijo gledalce vseh starosti. Na sporedu bodo animirani, igrani in dokumentarni filmi, srečali pa se bomo s slovensko, evropsko in svetovno filmsko produkcijo. Kino Bevke je družabni prostor, ki nosi kulturno-umetniško poslanstvo in prispeva h kulturni razgledanosti naših najmlajših, skozi pogovor in ogled filma pa se krepi naša skupnost in medgeneracijska povezanost. V letošnjem letu bomo filmska druženja ponovno popestrili s posebnimi, tokrat še bolj ambicioznimi nagradami kinožreba, ki srečnim izžrebancem prinaša različne nagrade, povezane s filmom ali njegovo tematiko. Vabljeni v Kino Bevke vsako drugo nedeljo ob 17h!

 

NEDELJA, 6.10., ob 17h

OTROCI DIVJEGA ZAHODA

Pedro Solis, Juan Jesús García / Španija / 2024 / 93 min / sinhronizirano / 5+

Mary in Tom sta irska sorojenca brez staršev, ki leta 1886 s čezoceanko prispeta v New York in se hitro znajdeta na divjem popotovanju na krovu transkontinentalnega »vlaka za sirote«, kjer spoznata izjemnega novega prijatelja, ki jima bo za vedno spremenil življenje. Na nevarni in novih odkritij polni pustolovščini, kjer jih naprej ženejo radovednost, prijateljstvo in timsko delo, naletijo na zvite zlobneže, presenetljive zaveznike, nepričakovane junake in nepredstavljive dogodivščine, za vsem tem pa se skriva zabavno in ganljivo iskanje novega doma.

 

NEDELJA, 20.10., ob 17h

DETEKTIV TABO IN PRIMER NOSOROGA

Mara Eibl-Eibesfeldt / Nemčija / 2023 / 97 min / angleščina / slovenski podnapisi / 8+

Enajstletni Tabo bi rad postal zasebni detektiv kot v filmih. Ko njegova majhna afriška vasica Hlatikulu vsaj ne bi bila najmirnejši raj v savani! A stvari se postavijo na glavo, ko v sosednjem safari parku umorijo nosoroga zaradi njegovega dragocenega roga. Od vseh možnih kandidatov je osumljen ravno Tabov stric Vusi. Zdaj morata Tabo in njegova nova nemška prijateljica Emma poskrbeti za zapuščenega nosorogovega mladiča, pa tudi raziskati primer in ujeti krivce.