Minioni v Bevkah našli svojega gospodarja

minioniMala rumena bitja, velikih oči in širokega nasmeha, že od pradavnine potujejo po svetu in iščejo smisel svojega življenja. Prepričana so, da praznino v njihovih srcih lahko zapolni le močan, strašen in najbolj grozen GOSPODAR. Čeprav so jih na svojem popotovanju našli že kar nekaj, se jim vedno znova dogaja, da Gospodar po neki nerodnosti umre.

Tako so letos Minioni prišli tudi v Bevke, ker so slišali, da je na pustno soboto vsako leto zabava za male in velike maškare. Prepričani so bili, da bodo med vsemi kavboji, čarovnicami, vojaki in drugimi bitji le našli nekoga, ki bo prevzel njihovo vodstvo.

Pred dokončno potrditvijo Gospodarja, so hoteli preizkusiti sposobnosti maškar. Zaplesati so morale  Minionov Bababanana ples. Z vlakom so odpotovale na otok zlobnežev in se tam urile v metanju banan skozi majhno odprtino. Med raziskovanjem otoka so naletele na Votlino, v kateri zapleten v pajčevine živi Spiderman. Minioni so se s pomočjo maškar prebili do njega in ugotovili, da je sicer zanimivo bitje, pri katerem pa nikoli ne veš, kdaj te bo pojedel. Na otoku so našli tudi predjamskega človeka Gunga Gungo. Ples z njim je bil za male okrogle Minione zelo naporen. Utrujeni so odpeljali maškare še na obalo, kjer so pod palmami in bananami uživali v Limbo ritmu.

Limbo

maskare

vesoljeNaveličani dolgega pohajkovanja po zemlji, so se Minioni in maškare odločili, da odidejo v vesolje. Z raketo so naredili dolgo pot po planetih in osončjih, nazadnje pa so zopet pristali v Bevkah.

Minioni so prosili maškare, da se jim predstavijo in pokažejo kaj znajo. Na koncu so bili sklepčni, da so našli svojega novega gospodarja, ki je hkrati prijazen kot princesa, grozen kot vampir, strašen kot okostnjak, močan kot Batman in spreten kot Spiderman. Vse maškare skupaj so najboljši Gospodar, kar so jih imeli do sedaj.

Tako so Minioni končali svoje zgodovinsko popotovanje. Svoj dom so našli med prebivalci barjanske vasi. Spoznali so, da praznino življenja lahko zapolni le odprto srce, močan objem in topel pogled. Vsega tega pa imamo bevčani v izobilju.

Hvala vsem animatorkam in animatorju, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi otroškega rajanja. Hvala tistim, ki ste poskrbeli, da maškare niso bile žejne. In hvala ansamblu Duo Novi Akordi, ki je poskrbel, da so noge imele ritem za ples.

Čez leto dni pa se zopet vidimo!
Andreja Lenarčič

Ta vnos je bil objavljen v Kulturno društvo. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja